/
/
Aweja “hartveilig” na installatie AED

Aweja “hartveilig” na installatie AED

Recentelijk is bij AWEJA in Ulft een AED opgehangen. Er zijn nauwelijks zogenaamde witte vlekken meer in de gemeente Oude IJsselstreek, waar het gaat om beschikbare AED-apparaten. Dat betekent dat iemand die een hartstilstand krijgt, goede kans heeft dat er snel een AED terplekke komt. Om de dekking verder te verbeteren hangt er nu dus ook bij AWEJA een AED. AWEJA is niet het enige bedrijf waar recentelijk een AED is opgehangen. Lees hierover meer onder de foto.

Iedere week overlijden er in Nederland circa 250 mensen aan een hartstilstand. Dat zijn er al tientallen minder dan enkele jaren geleden. De belangrijkste reden voor deze daling is de verbeterde overlevingskans door de snelle inzet van de Automatische Externe Defibrillator (AED). Deze zijn vooral te vinden bij sportverenigingen, scholen, gemeentehuizen en grotere bedrijven.

Sinds kort hangt er ook een AED bij Aweja Railsystemen. Deze is er gekomen door een samenwerking tussen Wopereis Bureau voor Bedrijfsveiligheid en Industriebelang Oude IJsselstreek (IBOIJ).

In het verleden heeft de IBOIJ al via diverse donaties gezorgd voor de verspreiding van AED’s op belangrijke locaties in de gemeente Oude IJsselstreek. Recentelijk zijn er ook nog eens 22 bedrijven die aangesloten zijn bij de IBOIJ, inclusief AWEJA Railsystemen, overgegaan tot het installeren van een AED in hun bedrijfspand.

Heeft u vragen of wilt u een offerte aanvragen? Onze medewerkers staan u graag te woord.